dinsdag 17 februari 2009

warm warmer warmst

Hallo iedereen,

Het begint hier al goed warm te worden. Als we nu al puffen, lachen ze met ons, want ik maart belooft het NOG warmer te worden. Tot 45 graden in de schaduw. Ik zit hier nu al in schuim en ik zweet als ik iets doe.

Het feest van de jeugd, was ook lekker warm. We hebben gedefileerd in pagne en met een Afrikaans kapsel. De foto's worden er via via op geplaatst want hier lukt dat echt niet goed, wegens de slechte internetverbinding. Onze school is met de eerste prijs gaan lopen voor de defilé en als we het mogen geloven zou dat zijn omdat er twee blanken mee defileerden. Van horen zeggen, hadden velen enkel oog voor ons.

We hebben ook al enkele lesjes gegeven. Dit verloopt nu nog vrij stroef. Vooral omdat de leerstof te moeilijk is. We geven Engels in de derde graad, Frans in de tweede graad en wiskunde in de eerste graad. Dit was niet het plan, maar alle leerkrachten willen bijleren. Daardoor moeten we in alle klassen eens langsgaan. Alle leerkrachten hier zijn erg gemotiveerd en willen graag nieuwe werkwijzen zien. Dit is erg positief. Het moeilijke is, dat ze gebonden zijn aan een leerplan en dat de leerplannen elkaar niet zo goed opvolgen. Er wordt ook heel abstract gewerkt en de leerstof wordt vooral ingedrild zonder aan begripsvorming te doen. Maar we merken nu al dat sommige werkwijzen al worden overgenomen. Dit geeft ons nieuwe moed om verder te gaan.

We hebben enkele voorstellen gedaan om muzisch te werken met de kinderen met een handicap en om een muzische dag voor hen te organiseren, enz. Alles wat we voorstellen wordt met dank aangenomen. Ze zijn altijd vriendelijk, maken nergens een probleem van, en zijn echt bereid om bij te leren.

Je moet hier wel veel geduld hebben en je mag geen grote verwachtingen hebben. Anders volgen er veel ontgoochelingen. De ene wat groter dan de andere.
Maar als ik eens een slechte dag heb, maken de vriendelijke mensen het hier weer goed. Vooral de lach van een kind hier in Afrika maakt veel goed. Ze staan ons enthousiast toe te wuiven als we naar school vertrekken.

Hopelijk tot gauw,
ANNALICE

2 opmerkingen:

  1. Ja Annelies warmer wordt het zeker nog, maar geniet ervan want hier vriest het nog altijd. Ik ben blij dat je er zo enthousiast tegen aangaat. Proficiat ook met jullie eerste prijs in het defilé. Verlies de moed niet als het niet direct lukt. Je moet weten dat ze 's avonds bijna niet kunnen oefenen want ze moeten helpen bij het waterhalen en het klaarmaken van het eten. Bovendien hier lukt een les toch ook niet altijd. Of wel? Marc

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb net even wat gelezen in de blogs van je 'lotgenoten'. Als je alle stukjes samenpuzzelt, wordt het verhaal groter en kleurrijker. Elk nieuwtje dat erbij komt, wordt gelezen en herlezen.
    Blijf vertellen... dan blijven wij genieten.
    Blijf genieten van de lach van een kind...
    Blijf enthousiast....

    Tot hoors!

    BeantwoordenVerwijderen